Actuarial Pricing Expert P&C (6/0794) M/V/X*

Company name

Axa Belgium

Place

1000   Brussel
Belgium

Our Company :

AXA in het kort:
Als wereldleider in de verzekeringssector engageert AXA zich in de bescherming van particulieren en bedrijven in 56 landen. We zijn trots om voor het zesde jaar op rij het wereldwijde nummer 1 merk in de verzekeringssector te zijn.
Onze benadering van financiële bescherming is dan ook uniek: onderzoek ondersteunen, anticiperen op risico's, preventie maar ook bijstand verlenen en slachtoffers op lange termijn op een menselijke en gepersonaliseerde manier begeleiden.
In België geven 4.440 medewerkers elke dag het beste van zichzelf om 2,8 miljoen klanten gerust hun leven te helpen leven.
AXA past een bedrijfscultuur toe die gebaseerd is op vertrouwen en prestatie, en wil iedereen de kans geven om te groeien. Dit in een flexibele werkomgeving.
We zijn een inclusief bedrijf en dragen diversiteit en een sterk Corporate Responsibility beleid hoog in het vaandel.
Wil je een kijkje nemen in onze nieuwe en moderne werkplek in het hart van Brussel? Klik hier.
Tussen nu en 2017 zullen alle medewerkers van AXA Belgium overgaan naar het nieuwe werken, zowel in Brussel als in onze regionale vestigingen. In 2017 zal ons nieuw hoofdkwartier verhuizen van de Vorstlaan naar Troon, in het centrum van Brussel.
* Diversiteit is belangrijk voor AXA. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.

The Job / Responsibilities :

De Business Unit P&C Retail, meer bepaald het team Pricing Assurance, versterkt zijn actuariële competenties door de aanwerving van een actuaris of gelijkwaardig door ervaring met een goed expertiseniveau. Zowel in de takken auto als brand - woning zullen de taken gericht zijn op diverse actuariële werkzaamheden waardoor het departement:
- zal instaan voor de financiële en technische gezondheid van de activiteit P&C Retail (bijv.: Peer Review van de verschillende Pricing modellen, meting van de financiële impact van de verschillende product-/tariefaanpassingen, controleren of onze concurrentiepositie afgestemd is,…) en in voorkomend geval alternatieven voorstellen,
- een advies bezorgen aan de directie van de Business Unit P&C Retail en aan RM P&C over de verschillende gekozen product-/tariefontwikkelingen,
- de profitability review van (segmenten van) activiteitstakken uitvoeren en de technische KPI's bepalen die moeten worden ingezet om de definitie en de implementatie van de strategie van de activiteiten P&C Retail te ondersteunen.
Deze actuaris zal op die manier direct betrokken zijn bij de bestaansreden van de Business Unit P&C Retail, met name de evolutie van het productgamma met rentabiliteits- en groeidoelstellingen.

Your profile :

- Master in de actuariële wetenschappen;
- ervaring in verzekeringen of in de wereld van de actuariële technieken en tools, meer bepaald, ervaring gewenst in Pricing P&C- zeer grote interesse voor de financiële markt en marketing;
- analytische geest en sterk met cijfers;
- contactvaardig en teamgeest;
- creativiteit, innovatie, staat open voor verandering;
- vlot gebruik van alle klassieke informaticatools voor statistici - actuarissen (SAS Base, SAS Enterprise Guide, R, …);
- kennis van tools zoals Emblem, Classifier of Radar is een pluspunt;
- perfecte beheersing van het Frans of het Nederlands en goede kennis van de tweede landstaal en van het Engels.


(Kindly make reference to Banking Boulevard when applying for this position).
(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).
(Merci de bien vouloir faire référence au site-emploi Banking Boulevard lors de votre sollicitation).