Director Retail Banking ( NL versie)

Company name

Triodos Bank

Place

Brussel
Belgium

Our Company :

Triodos Bank is dé Europese referentie in duurzaam bankieren. Sinds haar ontstaan in 1980 financiert Triodos Bank uitsluitend concrete projecten met een meerwaarde op sociaal, cultureel of ecologisch vlak. Dat is onze reden van bestaan: met het geld dat spaarders en beleggers ons toevertrouwen op een transparante manier duurzame ondernemers en organisaties financieren. Voor ons is geld een middel in dienst van duurzame ontwikkeling. Winst is daarbij de graadmeter van een gezonde bedrijfsvoering en de basis voor toekomstige groei.

Triodos Bank is een onafhankelijke bank, opgericht in Nederland, met daarnaast vestigingen in België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland. Triodos Bank telt internationaal meer dan 700.000 klanten en heeft internationaal meer dan 1.400 medewerkers.

The Job / Responsibilities :

Triodos Bank is op zoek naar een Head of Retail Banking, die rechtstreeks aan de Managing Director van Belgische branch rapporteert en lid is van het Core Management Team. Daarnaast heeft hij/zij een functionele rapporteringslijn naar de Central Director Retail Banking. Hij/zij draagt bij aan de strategische ontwikkeling van de Bank en vertoont een sterke persoonlijke betrokkenheid bij de missie en waarden van de bank. De Head of Retail Banking leidt het Retail Banking team, dat verantwoordelijk is voor het beheer en de ontwikkeling van onze bestaande en nieuwe producten, voor de klantervaring en klantcontact, met het oog op de bepaling en uitvoering van de Retail Banking-strategie van de Belgische branch. De Head of Retail Banking is (co-) voorzitter van het AML Comité, en volwaardig lid van o.a. het Core Management Team, de Non Financial Risk Committee, en een aantal Domain Boards.

De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

Leiderschap en people management

• Als lid van het TBBE Core Management Team, het International Retail Banking-platform, en verschillende ‘change’-gerichte Domain Boards van de groep, draagt u bij aan de strategie en het management van het bedrijf.

• U biedt leiderschap en formuleert duidelijke verwachtingen aan uw rechtsreeks team opdat ze hun teams effectief kunnen aansturen en ontwikkelen. Het volledige Retail Banking team bestaat uit een dertigtal medewerkers.

• U onderhoudt een resultaatgerichte cultuur, en helpt anderen zich te ontwikkelen om hen toe te laten hun maximale individuele potentieel te bereiken.

• U ontwikkelt sterke relaties met andere afdelingen in de branch en daarbuiten, en vertoont intern leiderschap.

• U gedraagt zich als een senior leider en vertegenwoordiger binnen de bank, in België en de groep, en extern bij evenementen en in de media.

Productontwikkeling en management

• U bent verantwoordelijk voor productontwikkeling en -beheer, het aantrekken van deposito's in overeenstemming met vereiste loan-to-deposit-ratio's en de bescherming van de winstgevendheid door een kosteneffectieve funding.

• U zorgt voor de continue verbetering van producten, diensten en informatie in overeenstemming met de behoeften van de klant en wetgeving, voor betaal- , spaar-, investerings-, vermogensbeheer- en hypotheekproducten, en certificaten van aandelen.

• U bent verantwoordelijk voor het voldoen van het producten- en dienstengamma aan interne (risico)beleidsregels en externe regelgeving.

• U zorgt voor een passende prijs- en commerciële strategie die onze missie weerspiegelt en in een geloofwaardige marktpositionering past.

• U bent een key stakeholder voor marketing, door concrete doelstellingen af te spreken, zodat de USP voor het publiek duidelijk is en de initiatieven hun objectieven behalen.

Klantenervaring

• U bent verantwoordelijk voor het leveren van een hoog serviceniveau aan de klant, vanaf de beslissing tot aankoop van een product tot de verwerking van de opdracht.

• U zorgt voor een hoog niveau van dienstverlening aan bestaande klanten via het multi-kanaal contact center, die verantwoordelijk is voor de behandeling van klantvragen en klachten. Elk contactmoment is een gelegenheid om de klanten te laten ervaren hoe we waarden en missie delen.

• U onderhoudt een klantgerichte cultuur, door ervoor te zorgen dat klantenfeedback vastgelegd, geanalyseerd en besproken wordt, en tot proces- en productverbeteringen leidt.

Financiële controle en efficiëntie

• U bent verantwoordelijk voor de realisatie van de Retail Banking budgetten.

• U bent verantwoordelijk voor het bevorderen van een continue verbeteringscultuur binnen de afdeling.

Merk en missie

• U draagt bij aan het uitdragen van het merk en de missie van Triodos Bank in uw netwerk, in de media, en door uw betrokkenheid bij professionele en sectorale organisaties.

Your profile :

Profiel

- U heeft een universitair diploma en een overtuigende relevante ervaring in Retail Banking
- U heeft uitgebreide ervaring in de domeinen beleggen en sparen. Bijkomend heeft u ervaring met betaaldiensten en betaalsystemen
- U beschikt over voldoende ervaring in het leiden van teams.
- U vertoont de ambitie en de motivatie om een team tot een hoger niveau te leiden.
- U bent bekwaam om een strategische denkwijze te hanteren.
- U heeft belangstelling voor de terreinen waar Triodos Bank op werkt en sluit zich aan bij de missie en waarden van de bank. U bent in staat om een eigentijdse invulling te geven aan deze waarden en op die basis de toekomst van de bank mee vorm te geven.
- Uw voornaamste karaktertrekken zijn: integriteit, nieuwsgierigheid, assertiviteit, zelfstandigheid, ambitie, empowerment, scherpzinnigheid, diplomatie en stressbestendigheid.
- U maakt snelle en juiste beslissingen. U vertoont ook een gezond vermogen om over uw beslissingen te reflecteren.
- U bent vlot in de omgang en contactvaardig.
- U hebt sterke relationele capaciteiten en je kunt mensen motiveren en enthousiasmeren.
- U hebt een uitstekende kennis van het Nederlands, het Frans en het Engels.


(Kindly make reference to Banking Boulevard when applying for this position).
(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).
(Merci de bien vouloir faire référence au site-emploi Banking Boulevard lors de votre sollicitation).

We offer :

Triodos Bank biedt u een boeiende functie binnen een bedrijf in volle groei. U kunt rekenen op een aantrekkelijk verloningspakket, extralegale voordelen en opleidingen. U werkt in een organisatie waar duurzaamheid de norm is.