Senior Estate Planner

Company name

Banque Degroof Petercam s.a./n.v.

Place

Brussel Bruxelles
Belgium

Our Company :

De dienst Estate Planning bestaat uit een team van specialisten, met een ruime ervaring op het gebied van juridische, fiscale en erfrechtelijke structurering.

Ze maken deel uit van de afdeling Private Banking en adviseren de cliënt in het kader van hun vermogens- of successieplanning.

The Job / Responsibilities :

- U bent het eerste aanspreekpunt voor alle juridische en fiscale vragen van de private bankers, alsook van de cliënten, voornamelijk KMO bestuurders.
- U bent in staat een dossier van a tot z op te volgen: van het contact met de cliënt (analyse van de situatie en van de behoeften van de cliënt) tot de adviesverlening, het opmaken van een technische nota, en de opvolging van de implementatie van het advies.
- U bent in staat de balansen en cijfermatige/boekhoudkundige informatie van bedrijven te analyseren en interpreteren.
- U volgt en bestudeert de nieuwe wetgeving en evoluties ter zake met een focus op vennootschapsbelasting.
- U schrijft artikels voor brochures en de maandelijkse nieuwsbrief.
- U werkt centraal vanuit Brussel, maar u bent mobiel en zal regelmatig werken vanuit de regionale zetels in Vlaanderen.

Your profile :

- U behaalde een masterdiploma in de Rechten. Een bijkomende specialisatie in fiscaliteit is een must.
- U hebt een relevante ervaring (minimum 4 jaar) in deze materie (bij een financiële instelling, advocatenkantoor, tax afdeling in consultancy).
- U bent tweetalig Nederlands/Frans (moedertaal Nederlands) met goede redactionele vaardigheden.
- U bent pragmatisch, discreet en proactief. U werkt nauwkeurig, georganiseerd en autonoom.
- U geeft blijk van een grote intellectuele nieuwsgierigheid, en beschikt over sterke analytische vaardigheden en zin voor synthese.
- U hebt een goede kennis van Word, Excel en PowerPoint.


We offer :

Bij Bank Degroof Petercam primeren menselijke waarden en persoonlijke contacten krijgen de ruimte die ze echt verdienen.

Of U nu rechtstreeks cliënten helpt of indirect, vanaf dag één maakt u mee het verschil voor ons particulier cliënteel, onze institutionele en corporate cliënten, en dit samen met even talentvolle collega’s uit diverse afdelingen.

Onze positie als unieke en onafhankelijke Belgische bank is een troef. Niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor een collega als U. Vermits in uw deskundigheid, een competitief voordeel verscholen ligt voor onze bank, investeren wij zeer sterk in de verdere ontplooiing van uw talent, door U een ruime waaier aan in-house zowel als externe, gespecialiseerde en / of management opleidingen, te bieden. Met het oog op het bouwen van een langetermijnrelatie met U zoals met onze cliënten, bieden we U daarnaast uiteraard een aantrekkelijk salaris pakket, inclusief een performance gerelateerde bonus en tal van extralegale voordelen.


(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).