Head of Credit Risk ( NL versie)

Company name

Triodos Bank

Place

Bruxelles Brussel
Belgium

Our Company :

Triodos Bank is dé referentie in Europa op het gebied van duurzaam bankieren. Triodos Bank zet geld in voor positieve sociale, culturele en ecologische verandering. Dat is ook onze missie: met het geld dat spaarders en beleggers ons toevertrouwen op een transparante manier duurzame ondernemers en organisaties financieren. Voor ons is geld een middel in dienst van duurzame ontwikkeling.

Triodos Bank is een onafhankelijke financiële instelling, opgericht in 1980 in Nederland, met vestigingen in België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland. De bank telt internationaal meer dan 630.000 klanten en bijna 1200 medewerkers.

Onze medewerkers herkennen zich in onze missie en hebben de competenties om die te vertalen naar hun vakgebied. Daar ligt voor ons de basis voor samenwerking, ongeacht leeftijd, afkomst, geloofsovertuiging, geslacht, seksuele geaardheid of fysieke gesteldheid van medewerkers.

The Job / Responsibilities :

- Je staat aan het hoofd van het departement Credit Risk.
- Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, onderhoud en toepassing van het lokale kredietrisicobeleid, rekening houdend met het groepsbeleid. Je draagt bij tot de ontwikkeling van risicomodellen.
- Je bent lid en Plaatsvervangende Voorzitter van het lokale kredietcomité, waar kredietaanvragen en voorzieningen beslist worden, binnen de toepasselijke delegaties.
- Je leidt een team verantwoordelijk voor het analyseren van kredietaanvragen en –herzieningen, en het opstellen van een onafhankelijk advies.
- Je verzorgt de analyse en pro-actieve-opvolging van de volledige kredietportfolio op het vlak van risico’s (SME, vastgoed, project finance en hypothecaire leningen).
- Je draagt bij tot de opstelling van sector analyses, en zorgt ervoor dat procedures en beleid hierop aangepast zijn.
- Je leidt verandertrajecten en projecten met betrekking tot wetgeving, (deel) processen, nieuw beleid ten behoeve van de Belgische vestiging, en draagt bij tot groepsprojecten.
- Je geeft leiding aan jouw team. Je verzorgt de communicatie en coördinatie binnen jouw team, en geeft jouw medewerkers ondersteuning en opleiding over kredietactiviteiten.
- Verder verzorg je diverse rapportages ten behoeve van de relevante bestuursorganen binnen de Bank zoals het Assets and Liabilities Committee en het directiecomité.
- Je rapporteert aan de Directeur Risk and Finance. Je heeft een functionele lijn naar de Centrale Hoofd Credit Risk.

Your profile :

- Je staat achter de missie van Triodos Bank.
- Je hebt een universitair diploma en een uitgebreide werkervaring op het vlak van kredietrisico’s.
- Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, een goed inzicht in de regelgeving en een goed inschattingsvermogen
- Je bent in staat om complexe bedrijfsstructuren te begrijpen. Je hebt een goed inzicht in de financiële aspecten van verschillende bedrijfsentiteiten en de mechanismen van een financiële balans.
- Je kan strategisch en procesmatig denken. Ervaring met de implementatie van complexe projecten en programma’s is een pluspunt.
- Je kan ideeën op een constructieve manier in vraag stellen en alternatieven voorstellen.
- Sterk cijfermatig inzicht, bijvoorbeeld voor risicosimulaties, is een troef.
- Je bent tweetalig en communiceert uitstekend in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
- Je hebt sterke analytische en probleemoplossende capaciteiten.
- Je bouwt goede werkrelaties uit, wat essentieel is voor jouw intense samenwerking met Front Office.
- Je bent een efficiënte team player die kan overtuigen.

We offer :

Triodos Bank biedt je een boeiende functie binnen een bedrijf in volle groei. Daarbij kan je rekenen op een aantrekkelijk verloningspakket met extralegale voordelen. Je komt terecht in een organisatie waar duurzaamheid de norm is.

Je deelt de ambities van een duurzame bank?

Stuur ons dan snel je CV met motivatiebrief via de link ‘solliciteer nu’(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).