Director M&A (Europe) - ( NL versie)

Company name

AG Insurance

Place

Brussel
Belgium

Our Company :

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. De groep biedt zowel particulieren als zakelijke klanten Levens- en Niet-levensverzekeringen die zijn ontworpen om aan hun specifieke behoeftes te voldoen. Vandaag én in de toekomst.

Als een van de grotere Europese verzekeraars richt Ageas zich op Europa en Azië, de twee werelddelen die samen het belangrijkste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt uitmaken. Ageas is succesvol actief in verzekeringsactiviteiten in België, het VK, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filipijnen via een combinatie van 100% dochterondernemingen en langetermijnpartnerschappen met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs.

De belangrijkste doelstelling van de afdeling M&A is om het Executive en Management Committee te ondersteunen bij de opsporing en uitvoering van mogelijkheden op het vlak van fusies en overnames voor de groep. De afdeling M&A dient, in de meest brede zin, de kwaliteit van de besluitvorming op het gebied van fusies en overnames te verbeteren en te zorgen voor de specifieke vaardigheden en vakkennis voor de meest optimale uitvoering van M&A-projecten.

The Job / Responsibilities :

De Director M&A (Europe) voert zijn functie in Brussel uit onder hiërarchisch toezicht van de Group Director M&A die aan het hoofd staat van de afdeling en die leiding geeft aan een klein team van M&A-specialisten die de taken van de afdeling M&A uitvoeren.

Meer in het bijzonder krijg je een leidinggevende taak in, en/of werk je mee aan de volgende processen rond M&A:

- Opsporen van en advies verlenen rond mogelijkheden op het vlak van M&A

Als expert in deze materie sta je op proactieve wijze in voor het opsporen en evalueren van potentiële overnames en desinvesteringen of van mogelijkheden tot joint ventures, allianties, spin-offs... binnen de hele groep om het Management Committee advies te verlenen over mogelijkheden die passen binnen de strategie van Ageas.

- Projectmanagement M&A-dossiers

Je ontwikkelt, implementeert en beheert het rapporteringsproces om de vooruitgang van de M&A-projecten in kaart te brengen, te controleren en op te volgen, om waar nodig corrigerende maatregelen te treffen en om afgeronde projecten en resultaten te beoordelen in samenwerking met de betrokken afdelingen binnen de Ageas groep. Je treedt op als strategisch projectmanager voor specifieke M&A-dossiers, je zorgt voor de samenstelling van, en geeft leiding aan een multidisciplinair team van interne specialisten (due diligence, juridisch...) en je staat in voor onderhandelingen met externe partijen (investeringsbanken, M&A-kandidaat...) met het oog op een efficiënte uitvoering en opvolging van het M&A-dossier van begin tot einde, binnen de vooropgestelde deadlines en in overeenstemming met de wet- en regelgeving.

- Deskundig advies M&A-dossiers

Je treedt op als M&A-deskundige voor specifieke M&A-dossiers en als zakenpartner voor leden van het projectteam om te zorgen voor een efficiënte structuur, onderhandeling en afsluiting van overeenkomsten, in overeenstemming met de procedures en richtlijnen van het M&A-proces binnen de Ageas groep. Dit omvat het waarderen van bedrijven en het beoordelen van de structuur/financiering van potentiële overeenkomsten en het deelnemen aan de processen rond juridische documentatie.

- Opvolging M&A-dossiers

Je zorgt voor een passende opvolging van problemen rond M&A-dossiers na afsluiting en je werkt hiervoor nauw samen met het operationeel management van de werkmaatschappijen om het aantal management escalaties na afsluiting te beperken.

Your profile :

- Je hebt een universitair diploma, bij voorkeur in economie, financiën, recht of bedrijfsadministratie;
- Je hebt 7-15 jaar werkervaring op het vlak van bedrijfsfinanciering / binnen de financiële sector;
- Je bezit een goede kennis van de internationale verzekeringsmarkt, en een goed ontwikkeld inzicht in de dynamiek binnen de sector van de financiële dienstverlening en binnen Ageas;
- Je hebt een sterke track record wat betreft uitgevoerde transacties, en ervaring met het beheer van projecten op het vlak van M&A en/of bedrijfsontwikkeling;
- Je hebt ervaring met processen op het gebied van financiën, bedrijfsfinanciering en M&A;
- Je bent in staat om mensen te overtuigen en enthousiast te maken om samen te werken en om vakkennis uit te wisselen;
- Je bezit vaardigheden op het vlak van projectmanagement en je hebt ervaring met het leiden van een projectteam;
- Je bezit sterke vaardigheden op het vlak van communicatie, organisatie en onderhandeling;
- Je hebt internationale ervaring;
- Je spreekt/schrijft vlot Engels. Een goede praktische kennis van het Frans en/of het Nederlands is een troef.
- Je bent bereid om te reizen indien nodig.

We offer :

Ageas stelt je talent op prijs en kent de passende beloning. We bieden je een aantrekkelijk salaris en extralegale voordelen. Je werkt in een inspirerende internationale omgeving met veel kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Je werkt zelfstandig binnen een dynamisch team


(Kindly make reference to Banking Boulevard when applying for this position).
(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).
(Merci de bien vouloir faire référence au site-emploi Banking Boulevard lors de votre sollicitation).