Business Information Expert M/V/X* (8/0774)

Company name

Axa Belgium

Place

2000   Antwerpen
Belgium

Our Company :

AXA Bank is een solide financiële speler in België, met een eenvoudig en transparant aanbod voor particulieren en zelfstandige bedrijfsleiders.
AXA Bank is een bedrijf op mensenmaat. In het hoofdkantoor in Berchem (Antwerpen) - gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer - zijn ongeveer 850 mensen aan de slag. Wil je meer weten over onze FAST-cultuur en over onze nieuwe manier van werken? Lees er alles over op axabank.be/jobs. Wie weet starten we in de nabije toekomst onze samenwerking?
* Diversiteits- en inclusie zijn belangrijke topics bij AXA. Het zijn jouw talenten die het verschil maken!
De nieuwe strategie van AXA Bank omvat een sterke focus op de cruciale klantentrajecten. Klanteninformatie verzamelen en de kernprocessen van de bank beheren, evenals de impact ervan op het financiële en risicobeheer, ... dat alles vereist dat er gewerkt wordt met gegevens, dat er inzichten gegenereerd worden, dat we evolueren naar een meer gecontroleerde manier om met gegevens om te gaan. We zijn momenteel op zoek naar een Business Information Expert.
Onze Customer Data Mart is van essentieel belang om aanvullende waarde te creëren door een klantgerichte aanpak via zowel globale beelden als gedetailleerde beelden per klant waarbij alle klantengegevens worden verzameld in een gecentraliseerd gegevensplatform. In dat geheel zul je een belangrijke rol spelen door ondersteuning te geven aan onze campaigns & customer 360 Intelligence, onze distributiekanalen en ons traject met toepassing van Customer Data Science waaronder Big Data-initiatieven.

The Job / Responsibilities :

De Business Information Expert
* is de owner van de roadmap voor de customer data mart in de context van de diverse customer journey initiatieven. In een later stadium kan deze verantwoordelijkheid worden uitgebreid naar andere gegevensplatforms.
* faciliteert brainstormsessies, leidt workshops & assessments/studies op een gestructureerde manier (toepassing van projectbeheermethodologie).
* leidt de Business prioritisatie van de verschillende gebruikscases per domein en globaal.
* structureert de vereisten en bepaalt de aanpak wat betreft gegevensbeschikbaarheid, -integriteit en -beveiliging.
* promoot voortdurend de vereenvoudiging van processen, de verbetering van hun kwaliteit en focus op de verbetering en uitbouw van onze nieuwe vaardigheden.
* beheert de databeheerprocessen en vertaalt ze in vereisten voor enablers.
* zorgt voor gegevensafstemming & consistente rapportering.
* analyseert probleemdomeinen en voert gestructureerde analyses uit van de verschillende klantentrajecten/domeinen binnen de bank.
* ondersteunt zo nodig gegevensvalidatie-activiteiten.
* werkt samen met verschillende stakeholders binnen de bank om de globale transformatiedoelstellingen te realiseren.

Your profile :

* Je hebt minstens een master diploma, bij voorkeur in bedrijfsbeheer, wiskunde, statistiek, ingenieurswetenschappen of financiën.
* Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels en hebt een professionele kennis van het Frans.
* Je hebt 5 tot 10 jaar ervaring in projectbeheer en de samenwerking tussen business-, data- en IT-teams.
* Werkervaring met Agile, idealiter in de rol van product owner, en ervaring in financiële diensten is een pluspunt.
* Je bent vertrouwd met gegevensanalyse- en gegevensmodelleertechnieken en hebt een algemene kennis van Data Warehouses. Kennis van Terradata en SAS is een pluspunt.
* Je combineert goede organisatorische met en communicatie- & presentatievaardigheden.
* Je bent een leider met sterke samenwerkingsvaardigheden, creativiteit en een oplossingsgerichte instelling.
* Je fungeert als rolmodel dankzij een open, positieve en enthousiaste houding bij het begeleiden van verandering en samenwerking.


(Kindly make reference to Banking Boulevard when applying for this position).
(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).
(Merci de bien vouloir faire référence au site-emploi Banking Boulevard lors de votre sollicitation).