Senior Capital Manager ( NL versie)

Company name

Ageas

Place

Brussel Bruxelles
Belgium

Our Company :

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst.

Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen.

Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 40.000 werknemers en in 2016 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 32 miljard (alle cijfers tegen 100%).

The Job / Responsibilities :

Voor de Capital management, Treasury & FCG afdeling in Brussel zijn we op zoek naar een Senior Capital Manager.
Jouw functie

Als Senior Capital Manager ben je verantwoordelijk voor het beleid rond kapitaalmanagement. Je staat in voor het optimaliseren van de kapitaalstructuur en de samenstelling en allocatie van kapitaal binnen Ageas. Dat resulteert in een optimale kapitaalkost voor de groep.

• Je organiseert de (her)allocatie van kapitaal, in overeenstemming met de bedrijfsstrategie en de prestatiebeoordeling van de juridische entiteiten;
• Je geeft advies over de gewenste upstream van verschillende operationele entiteiten en dividenduitkering aan externe aandeelhouders, afhankelijk van de bedrijfswinst en kapitaalpositie van de groep. Daarbij bewaak je ook het evenwicht tussen interne dividendupstream ten opzichte van de dividenduitkering aan de aandeelhouders;
• Je controleert of de kapitaalstructuur beantwoordt aan de vereisten van de toezichthouder en ratingbureaus;
• Je zorgt ervoor dat de kapitaalbuffers zijn afgestemd op de gedefinieerde risk appetite en het gekozen risicoprofiel, en je gaat na of de operationele entiteiten hun hurdle rates inzake rendementen op ingezet kapitaal nakomen;
• Je neemt deel aan het proces voor de vooruitzichten en budgetplanning om kapitaal binnen de groep te (her)alloceren.

Your profile :

• Je behaalde een Masterdiploma in bedrijfsbeheer of economie;
• Je hebt 6-10 jaar relevante werkervaring;
• Je hebt een goede kennis van accounting, risicobeheer en corporate finance theorieën, methodes en technieken;
• U heeft een goede kennis van IFRS accounting en Solvency II reporting;
• Je hebt uitstekende analytische en communicatievaardigheden;
• Je bent een teamplayer en kan ook goed omgaan met verschillende hiërarchische niveaus;
• Je spreekt vloeiend Engels.

We offer :

Ageas stelt je talent op prijs en kent de passende beloning. Wij bieden je een aantrekkelijk salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkt in een inspirerende internationale omgeving met veel kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Je zal onafhankelijk werken binnen een dynamisch team.(Kindly make reference to Banking Boulevard when applying for this position).
(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).
(Merci de bien vouloir faire référence au site-emploi Banking Boulevard lors de votre sollicitation).