Portefeuille Beheerder middle office –Project Finance - Hernieuwbare Energie

Company name

Triodos Bank

Place

Brussel Bruxelles
Belgium

Our Company :

Triodos Bank is dé referentie in Europa op het gebied van duurzaam bankieren. Triodos Bank zet geld in voor positieve sociale, culturele en ecologische verandering. Dat is ook onze missie: met het geld dat spaarders en beleggers ons toevertrouwen op een transparante manier duurzame ondernemers en organisaties financieren. Voor ons is geld een middel in dienst van duurzame ontwikkeling.

Triodos Bank is een onafhankelijke financiële instelling, opgericht in 1980 in Nederland, met vestigingen in België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland. De bank telt internationaal meer dan 630.000 klanten en bijna 1200 medewerkers.

Onze medewerkers herkennen zich in onze missie en hebben de competenties om die te vertalen naar hun vakgebied. Daar ligt voor ons de basis voor samenwerking, ongeacht leeftijd, afkomst, geloofsovertuiging, geslacht, seksuele geaardheid of fysieke gesteldheid van medewerkers.

The Job / Responsibilities :

In de afdeling Business Banking die gespecialiseerd is in de krediet verlening aan professionele partijen, maak je deel uit van het team Middle Office dat verantwoordelijk is voor de opvolging en het beheer van de financieringen. Je werkt nauw samen met de Relatie Beheerders (Front Office), waarbij je hen ondersteuning verleent in het structureren en het beheren van de kredietdossiers.

Als Portefeuille Beheerder binnen de afdeling projectfinanciering voor projecten van hernieuwbare energie:

- Je zorgt voor een technische ondersteuning voor de Relatie Beheerders in het structureren van de krediet documentatie;
- Je bent verantwoordelijk voor een portefeuille van financieringsdossiers waarvoor je de opvolging waarborgt en waarvan je de conformiteit verzekert;
- Na ondertekening van het dossier, ben je de bevoorrechte contactpersoon van alle betrokken partijen zowel intern (Front Office, Back Office, Juridische Afdeling, Risk Afdeling) als extern (de kredietnemer, de andere deelnemende banken en de adviseurs). Daarbij realiseer je in bepaalde dossiers ook de rol van agent voor het consortium van banken;
- Je coördineert het proces van de krediet opnames en het afvinken van de opschortende voorwaarden zowel intern met de Back Office, als extern;
- Je waakt over de contractuele verplichtingen van de verschillende partijen;
- Je beheert alle gebeurtenissen die impact kunnen hebben op het krediet risico. Je legt daarbij de formele aanvragen voor wijzigingsaktes of –clausules voor aan het (internationale) kredietcomité;
- Je draagt bij tot het opstellen van de rapportering van de verbintenissen van de bank.

Your profile :

- Je behaalde een master diploma (finance, economie of rechten) en je bezit een eerste relevante werkervaring van minimum 2 jaar op het gebied van de activiteiten van projectfinanciering. Een ervaring in middle office projectfinanciering is een toegevoegde waarde.
- Je kan handig om met een grote variatie aan taken op een zelfstandige manier. Je blijft daarbij niet uit het oog verliezen dat je op een strikte en betrouwbare manier je resultaten moet behalen binnen de vooropgestelde deadlines.
- Je bent risicogevoelig en je kan commerciële, financiële en juridische problemen behandelen.
- Je voelt je op je gemak om duidelijke standpunten in te nemen met goed onderbouwde argumenten.
- Je past je vlot aan de verschillende klanten en grootte van dossiers aan.
- Je communiceert in het belang van de gefinancierde projecten en van de Bank en je gaat pedagogisch om met de uiteenlopende profielen van onze contactpersonen.
- Je bent teamgericht, je stelt je flexibel op en je hebt een groot aanpassingsvermogen.
- Je beschikt over een uitstekende kennis van het Nederlands, het Frans en het Engels.
- Je deelt de waarden van de Triodos Bank et je hebt persoonlijke affiniteiten met de sectoren waarin we actief zijn.

We offer :

Triodos Bank biedt je een boeiende functie aan binnen een bedrijf in volle groei. Je kunt rekenen op een aantrekkelijk salarispakket met extralegale voordelen en je komt terecht in een organisatie waar duurzaamheid de norm is.(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).