Corporate Finance & Investor Relations Analyst (NL versie)

Company name

AG Insurance

Place

Brussel
Belgium

Our Company :

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en volgende stap in je ontwikkeling en carrière? Zoek je een gevarieerd takenpakket, een job met impact en exposure waarbij je ten volle je analytische en organisatietalenten kan inzetten? Dan bij jij onze geschikte kandidaat.

Je hebt een financiële achtergrond maar je interesses gaan verder dan cijfers analyseren en hierover rapporteren. Als lid van het Corporate Finance & Investor Relations Team, een klein en flexibel team binnen de Chief Financial Office, zal je de CFO ondersteunen bij het beheren van het kapitaal van AG Insurance, de presentatie van resultaten aan investeerders en het uitwerken van M&A files. Je zal hierbij zowel met Ageas als met de verschillende management teams van AG Insurance samenwerken.

The Job / Responsibilities :

Je zal deel uitmaken van een team dat:

-Ondersteuning geeft en/of de leiding neemt over M&A-dossiers waarbij je enerzijds het proces organiseert en coördineert met de verschillende betrokken managementteams binnen AG Insurance, en anderzijds zelf een model uitwerkt om de waarde van de overname te bepalen.
-De kwartaalresultaten van AG Insurance vertaalt in een persbericht en Ageas via een Q&A ondersteunt bij de presentatie ervan aan de financieel analisten.
-Toeziet op de dividendcapaciteit van AG Insurance in overeenstemming met de 'capital management policy' en het efficiënte gebruik van het kapitaal.
-De kapitaalmarkten opvolgt en de subordinated debt-portefeuille op de balans van AG Insurance beheert.
-De filialen van AG Insurance opvolgt en in het bijzonder hun valorisatie.
-Ad-hocprojecten en analyses uitvoert die het management meer inzicht geven in de strategische belangen en de toegevoegde waarde van specifieke investeringen, potentiële samenwerkingen en het structureren van activiteiten.
-De contacten beheert met de ratingbureaus (Standard & Poors en Fitch) en jaarlijks een overzicht geeft van zowel de financiële resultaten als de strategie en het risk assessment van AG Insurance. Je anticipeert op evoluties die de rating van AG Insurance negatief zouden kunnen beïnvloeden.

Your profile :

Ben jij de kandidaat die we zoeken?

-Je hebt bij voorkeur 2 tot 4 jaar ervaring in een verwante functie (audit, transactiediensten, M&A, Equity Capital Markets/Debt Capital Markets, equity/credit research, investor relations, controlling, …).
-Je hebt een masterdiploma in een relevante discipline (Economie, Finance, Business Engineering, Actuariële Wetenschappen, ...).
-Je hebt een goede kennis van boekhouding en financiële analyse en een goede economische cultuur.
-Je hebt een solide kennis van de financiële sector en in het bijzonder de verzekeringssector.
-Je werkt nauwkeurig, hebt een analytische en synthetische geest en kan complexe informatie vertalen naar een duidelijke en gestructureerde aanpak en presentatie.
-Je bent proactief, resultaatgericht, je kan zowel autonoom als in teamverband werken.
-Je bent geïnteresseerd in projectmanagement en je hebt gevoel voor organisatie en coördinatie.
-Je bent in staat om een netwerk op te bouwen en je geeft blijk van psychologisch inzicht.
-Je bent goed in mondelinge en schriftelijke communicatie. Uitstekende kennis van het Nederlands, Frans en Engels is noodzakelijk.


(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).

We offer :

-We bieden je een interessante job met veel vrijheid en een toffe werksfeer.
-Bovendien krijg je bij AG Insurance de kans om jezelf voortdurend te ontwikkelen, met een brede waaier aan opleidingen. Ideaal om al de vaardigheden te leren die jou kunnen helpen om je carrière verder uit te bouwen.
-Zo krijg je bij ons meer dan een job. We bieden je een hele carrière! Wil je na verloop van tijd van iets anders proeven? We begeleiden je en stimuleren je om al je talenten ten volle te benutten.
-We bieden je de nodige flexibiliteit (en heel wat verlofdagen) zodat je een goed evenwicht kan vinden tussen werk en privé.
-Je krijgt ook de juiste tools en hedendaagse technologie in een moderne werkplek, om je werk optimaal uit te voeren.
-Natuurlijk tellen de centen ook mee. Daarom krijg je een aantrekkelijk loonpakket op maat, en een brede waaier aan extralegale voordelen.
-Ten slotte vind je bij ons stabiliteit én dynamiek. Je gaat namelijk aan de slag bij de marktleider in de Belgische verzekeringssector, en we hebben nog grootse plannen voor de toekomst. Daarvoor rekenen we op jou!