Claims Expert Corporate Medior - M/V/X*

Company name

Axa Belgium

Place

1000   Bruxelles
Belgium

Our Company :

AXA is een Belgische verzekeringsmaatschappij en bank die hoort tot de grootste ter wereld. Bijna drie miljoen klanten vertrouwen op ons op alle cruciale momenten in hun leven: bij de aankoop van hun huis, bij de groei van hun bedrijf, bij schade aan hun wagen en bij overlijden van hun dierbaren. Wat er ook gebeurt, wij staan voor hen klaar. Ook morgen, als onze wereld nog digitaler wordt, en nog sneller verandert.
AXA is wereldwijd goed voor een omzet van 92 miljard euro in 59 landen.
* Diversiteit is belangrijk voor AXA. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.

The Job / Responsibilities :

Je job in detail
* Je beheert de dossiers BA-ondernemingen en beroepsaansprakelijkheid van A tot Z: contacten met de makelaars, met onze verzekerden, met tegenpartijen en hun advocaten,…
* Je volgt het ganse proces en oriënteert het dossier en neemt de leiding over de gerelateerde taken: opening van het dossier, analyse van het schadegeval, analyse van de polisvoorwaarden, contact met de betrokkenen.
* Je stelt zelf de experten aan, werkt hun opdrachten uit en volgt hun rapportering op.
* Je stelt zelf de gespecialiseerde advocaten aan, werkt hun opdrachten uit, volgt de procedure op (kortgeding, gerechtsexpertises, eerste aanleg, graad van beroep tot zelfs Cassatie), je onderzoekt de conclusies van de verschillende partijen en analyseert of onze conclusies er een doeltreffend antwoord op bieden.
* Je neemt beslissingen omtrent dekking en omtrent aansprakelijkheid, en beargumenteert deze.
* Je analyseert schadecijfers (claims met betrekking tot materiële schade, immateriële schade en letselschade) en werkt regelingen uit.
* Je neemt deel aan vergaderingen met makelaars, met klanten, met tegenpartijen en hun vertegenwoordigers en overlegvergaderingen met je advocaten en experten.
* Je volgt de wetgeving en rechtspraak op en past deze toe voor de analyse en afhandeling van je schadedossiers.
* Je maakt een juiste inschatting van je dossiers zowel voor wat betreft de aansprakelijkheid als de financiële impact en berekent de te reserveren kapitalen.

Your profile :

* Je bent bachelor in Recht, Verzekeringen, Economie of Financiën (of ervaring gelijk aan diploma)
* Je behandelt het Nederlands. Je hebt een perfecte kennis van het Frans. Een kennis van het Duits is een plus.
* Ervaring in de verzekeringen BA of met Burgerrechtelijk aansprakelijkheids- en verbintenissenrecht is eveneens een pluspunt.
* Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke onderhandelingsvaardigheden.
* Je hebt goede analytische vaardigheden en een kritische geest.
* Je vertoont empathie, kan je in de plaats van het slachtoffer en van de verzekerde stellen en kan tegelijk een juridisch correct standpunt handhaven en toelichten.
* Je hebt een goede persoonlijke organisatie. Je kan je aan deadlines houden enkan verschillende dossiers gelijktijdig beheren.
* Je bent stressbestendig en een teamplayer. Je werkt samen met collega's oplossingen uit, wisselt ervaringen en kennis over specifieke problematieken uit en beheert in hun afwezigheid hun lopende dossiers.
* Je bent nieuwsgierig, leert graag bij, gaat zelf op zoek naar de oplossingen en je zoekt diversiteit in je werk.


(Kindly make reference to Banking Boulevard when applying for this position).
(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).
(Merci de bien vouloir faire référence au site-emploi Banking Boulevard lors de votre sollicitation).