Customer Intelligence Data Analist Retail Loans (8/0279) M/V/X*

Company name

Axa Belgium

Place

2000   Antwerpen
Belgium

Our Company :

AXA Bank is in België een sterke financiële speler met een eenvoudig en transparant aanbod voor particulieren en zelfstandige ondernemers. AXA Bank werd eind 2016 tot Bank van het Jaar verkozen en won in 2017 twee Bank Awards. Een duidelijk bewijs dat de combinatie van eenvoudige producten, toegankelijke online tools en de vertrouwde gezichten van meer dan 700 lokaal verankerde zelfstandige agenten wel degelijk werkt. AXA Bank bekleedt de vijfde plaats in de markt van Belgische woonkredieten. Ook beleggers vinden hun gading bij de bank, die sterk inzet op persoonlijk beleggingsadvies.
Bij AXA Bank kom je terecht in een onderneming op mensenmaat. In het hoofdkantoor in Berchem (Antwerpen), dat vlot bereikbaar is via het openbaar vervoer, werken ongeveer 850 medewerkers. Benieuwd naar onze FAST cultuur en onze nieuwe manier van werken? Lees er meer over op axabank.be/jobs. Wie weet mogen we ook jou binnenkort welkom heten!
* Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor AXA. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken

The Job / Responsibilities :

Verder groeien inzake woonkredieten en consumenten kredieten is één van de strategische pijlers van de bank.
Het nieuwe domein Customer Journey Retail Loans heeft als missie deze groei te versnellen door de behoeften van de klant beter te begrijpen zodat de juiste value proposition kan worden geformuleerd en de klantenervaring tijdens de diverse contacten met de bank wordt geoptimaliseerd.

De rol van het team Go-To-Market bestaat erin onze producten en diensten, zoals gedefinieerd door het team Value Proposition, succesvol in de markt zetten, de verschillende kanalen van de omni-channel approach (agenten, makelaars, digitaal) te begeleiden en te ondersteunen en de kredietstrategie te vertalen in initiatieven die leiden tot een customer experience die beantwoordt aan de behoeften van de klant.

Binnen dit team zoeken we een Customer Intelligence Data Analist.
De rollen en verantwoordelijken zijn als volgt samen te vatten :
Als Customer Intelligence Data Analist voer je diepgaande analyses uit en identificeer je segmenten die de responsgraad en groei van de marketing campagnes kunnen maximaliseren. Je adviseert welke klantenacties de relatie zullen verbeteren en het rendement van AXA Bank verhogen.

* Je haalt data uit DWH en vertaalt dit in relevante informatie om meer klanteninzicht te genereren.
* Je houdt overzicht van alle analyse aanvragen, beoordeelt deze naar business waarde en adviseert over de impact en haalbaarheid.
* Je ondersteunt het team bij het optimaliseren en segmenteren van de commerciële marketingacties;
* Je gebruikt datamining technieken om de verschillende databronnen (customer database, website, campaign data) te exploreren en hier conclusies uit te trekken;
* Je levert betrouwbare cijfers en rapporten, voert relevante analyses op de verschillende marketingacties.

Your profile :

Gepassioneerd bezig zijn met retail credits geeft jou energie, welke je ook op de collega's uitstraalt en tevreden klanten zijn voor jou een absolute must. Om dit te bekomen kan je je analytische vaardigheden aanpreken, naast je creativiteit.
Je hebt gedegen kennis van data analyse software en web analytics tools (SQL, SAS, Teradata, Excel, R, Google Analytics) en hebt een sterk analytisch inzicht waardoor je gedreven bent in het leggen van verbanden en het vinden van nieuwe inzichten.
We denken dat een universitair diploma bij voorkeur binnen een domein van economie, statistiek, wiskunde, (handels)ingenieur etc., je de meeste kans op slagen geeft in deze functie, maar ervaring is ook een belangrijke parameter. We zoeken daarom iemand met minstens 2 jaar relevante ervaring.
Word jij onze nieuwe pro-actieve collega? Dan is het handig dat je je in de twee landstalen kan uitdrukken en presentaties kan uitwerken in het Engels. Gezien de vele nieuwe ontwikkelingen zoeken we een collega die een gezonde interesse heeft in alle nieuwe digitale ontwikkelingen.


(Kindly make reference to Banking Boulevard when applying for this position).
(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).
(Merci de bien vouloir faire référence au site-emploi Banking Boulevard lors de votre sollicitation).