Head of Risk Life Insurance ( NL versie)

Company name

AG Insurance

Place

Brussel
Belgium

Our Company :

Het departement Risk, Control & Performance Management Life Insurance is verantwoordelijk voor alle activiteiten betreffende de controle, het risicobeheer en de commerciële en technische rapporteringen voor de directie van Bank Channel & Life Insurance Development.

De entiteit Risk Life Insurance staat in voor het genereren en analyseren van de Liability Cash Flows. Risk Life Insurance werkt ook mee aan de beoordeling van de portefeuille en de nieuwe productie, rekening houdende met de marktomstandigheden. De entiteit draagt bij tot het bepalen van de kapitaalvereisten (SCR) volgens verschillende solvabiliteitsnormen (Solvency II, AGEAS, ...) en de verdeling (in groepen) van producten; analyseert de risico’s van de passiva (risico’s bij de onderschrijving) en de activa (marktrisico, ...); test de conformiteit van de provisies om onze verbintenissen na te komen en volgens de marktomstandigheden (LAT Testing) en beoordeelt tot slot de winstgevendheid van nieuwe producten / prijzen (ex ante: Profit Testing, ex post: Back testing) overeenkomstig de interne governance.

Risk Life Insurance heeft eveneens als opdracht het management te sensibiliseren voor de verschillende risico’s betreffende Life Retail, zodat het deze dimensie integreert in zijn beslissingen, in overeenstemming met de Solvency II-richtlijnen.

Risk Life Insurance staat in voor het ontwikkelen en onderhouden van de Liabilities Cash Flow Models, inclusief het extraheren van de nodige gegevens voor het leveren van deze modellen. Deze modellen worden geïmplementeerd conform de ‘Model Governance Policy’. De scope van deze modellen omvat Bank & Broker Channel Life & Health.

De opdracht van Risk Life Insurance bestaat erin de resultaten van het model te begrijpen en te valideren, de modellen en de processen te stabiliseren en deze te documenteren.

De nieuwe boekhoudnorm IFRS 17 (van kracht vanaf 2021) zal ook aanzienlijke gevolgen hebben voor de rekeningen van de verzekeringsondernemingen. In deze context zal Risk Life al zijn kennis qua modellering moeten aanwenden om te helpen bij de implementatie van deze norm in de boekhouding van Retail Life.

Het team Risk Life Insurance werkt nauw samen met de teams van het CRO, onder andere de actuariële functie, de ploeg ‘risk models & methods’ en de ploeg ‘enterprise risk management’, maar ook met de andere teams van het departement ‘Risk, Control & Performance Management Life Insurance’ en tot slot ook met de verschillende ploegen van productontwikkeling binnen Retail Life Insurance.

The Job / Responsibilities :

Je leidt het departement Risk Life om de medewerkers te ondersteunen, te coachen en te begeleiden bij de verschillende taken en projecten zoals:

- Helpen bij het uitwerken en programmeren van risicomodellen, met het oog op de identificatie, de kwantificatie en de analyse van de risico’s. Die risicomodellen dienen als basis voor het bepalen van de strategieën.
- Meewerken aan analyses en studies over het bepalen van te gebruiken ‘Models Assumptions’ en aan de opvolging van de gebruikte modellen.
- Deelnemen aan de technische werkgroepen met het oog op het ontwikkelen of aanpassen van de methodes en de modellen.
- Deelnemen aan de profit testing die uitgevoerd wordt ter ondersteuning van product development en deze verdedigen tegenover de actuariële functie.
- Meewerken aan de uitwerking van de Solvency II-reporting.
- Meewerken aan de transversale projecten met de verschillende Business Units (CFO,CRO,EB/HC Risk, Non Life Risk, …) in diverse domeinen.
- Meewerken aan de verschillende trimestriële closings (MCEV, SCR, LAT, …).

Je coacht de medewerkers zodat je beschikt over een hecht, gemotiveerd en competent team dat goede prestaties neerzet.

Je neemt de leiding en zet initiatieven op om de projecten binnen het departement te laten evolueren.

Your profile :

- Je hebt een universitair diploma/master in een kwantitatieve en financiële richting (actuaris, ingenieur, wiskundige of economist), met enkele jaren ervaring in het financieel en actuarieel domein en in levensverzekering.
- Je kent Solvency II, risk management en modellering.
- Je analyseert en werkt graag met cijfers, je werkt gestructureerd en je bent analytisch en kritisch ingesteld.
- Je bent resultaatgericht, constructief, je staat open voor verandering en stelt de dynamiek van een team op prijs. Je kunt presentaties maken, oplossingen op een begrijpelijke manier communiceren en je beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht.
- Je kunt vlot samenwerken met verschillende profielen, je kunt technische concepten bevattelijk maken en je past je gemakkelijk aan je publiek aan.
- Je bent tweetalig (NL/FR) en je hebt een basiskennis van het Engels.
- Je houdt van projectmanagement. Je kunt uitstekend plannen en organiseren en je bent een geboren leider.
- Je hebt ervaring als manager binnen AG Insurance of een andere onderneming.

We offer :

- Een bedrijf waar je kan groeien in je job en een veelzijdige loopbaan kan uitbouwen.
- Een stabiele werkgever met een duidelijke langetermijnvisie.
- Een positieve sfeer binnen je team, maar ook daarbuiten.
- De nodige flexibiliteit om een goed evenwicht te vinden tussen werk en privé.
- Een moderne werkplek met de juiste tools en hedendaagse technologie.
- Een aantrekkelijk loonpakket met een brede waaier aan voordelen.

Interesse?

Solliciteer online!

(Kindly make reference to Banking Boulevard when applying for this position).
(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).
(Merci de bien vouloir faire référence au site-emploi Banking Boulevard lors de votre sollicitation).