Actuarial Consultant ( NL versie)

Company name

AG Insurance

Place

Brussel - Bruxelles
Belgium

Our Company :

Als marktleider beschikt de business unit Employee Benefits/Health Care over een compleet gamma producten en diensten met betrekking tot de tweede pijler. We spelen een innoverende en vooraanstaande rol in de ontwikkeling en evolutie van onze markt.

Omdat de Employee Benefits/Health Care-markt bekend staat om haar technische en actuariële complexiteit en om de flexibiliteit en personalisering van haar aanbod, speelt het technische departement van Employee Benefits/Health Care (departement Business Development Support) een centrale rol in de business line.

Binnen dit departement levert de entiteit Proposals & Actuarial Expertise in het kader van de activiteit onderschrijving (underwriting) technische, actuariële en financiële support aan de commerciële teams, voor de werkgevers, de makelaars en de pensioenfondsen. Deze support betreft zowel de pensioenplannen (individueel en collectief beheer) van bedrijven of sectoren als de producten gewaarborgd inkomen en hospitalisatie. De entiteit Proposals & Actuarial Expertise werkt nauw samen met de commerciële teams en met de andere operationele entiteiten om onze customer intimacy-strategie te implementeren.

The Job / Responsibilities :

Voor de business line Employee Benefits/Health Care zijn we momenteel op zoek naar een Actuarial Consultant voor de entiteit Proposals & Actuarial Expertise. Je maakt deel uit van een team van 4 personen onder de leiding van de Head of Proposals & Actuarial Expertise.
Je functie

Als Actuarial Consultant heb je vele en gevarieerde taken betreffende producten leven overlijden evenals invaliditeitsdekkingen.

Je bent verantwoordelijk voor de verwezenlijking van complexe offertes en voor de ontwikkeling van op maat gemaakte oplossingen voor onze Key Accounts. Samenvattend, als Actuarial Consultant,

- analyseer je het potentieel en de risico’s van elk ‘request for proposals’, je past het beleid toe op het vlak van producten en tarieven, je kent eventueel afwijkingen toe enz.
- ontwikkel je complexe en innovatieve oplossingen op maat (experience rating, gepersonaliseerde gekantonneerde fondsen enz.).
- maak je gepersonaliseerde offertedocumenten op (lastenboek) voor de oplossing voorgesteld door AG Employee Benefits/Health Care, evenals de bijhorende contractuele teksten.
- bedenk en implmenteer je deze oplossingen en verzeker je de nodige consulting door de bevoegde diensten samen te brengen en te motiveren (Business Engineering, EB-diensten, HC-diensten, Controller, Asset Management, Legal, fiscaliteit enz.).
- presenteer je ter validatie complexe en innovatieve oplossingen op maataan het management .
- begeleid je de Sales bij klanten/makelaars om de belangen van AG Employee Benefits/Health Care te verdedigen.
- bouw je een intern netwerk uit om deze doelstellingen te kunnen verwezenlijken.

Je vervult een belangrijke rol in de ontwikkeling van de rendabele groei van onze businessline.

Deze taken vervul je om bij te dragen aan het positieve imago van AG Insurance en om de maatschappij bekendheid te geven als marktleider en Global Pension Player op het vlak van Employee Benefits. Je zorgt ervoor dat op elke vraag van de klanten een passend antwoord volgt.

Your profile :

- Je bent actuaris of je hebt een masterdiploma in een wiskunde of economische richting.
- Je hebt minstens 3 jaar ervaring, bij voorkeur in het domein van de tweede pijler van gezondheidszorgverzekeringen en/of levensverzekeringen.
- Je bent tweetalig (Frans/Nederlands) of je bent bereid de tweede landstaal aan te leren.
- Werken aan meerdere zaken tegelijkertijd schrikt je niet af
- Je hebt een goede kennis van de courante informatica-tools (Excel, Word, SAS). Kennis van Visual Basic is een plus.
- Je hebt een vlotte pen.
- Je bent klant- en resultaatgericht, creatief, efficiënt en dynamisch.
- Je bent kritisch en je durft initiatieven te nemen.
- Je bent een team player.
- Je kan complexe materie omzetten in businesstermen.

We offer :

- Een gevarieerde en dynamische job.
- Een stimulerende en boeiende omgeving waarin je je persoonlijke vaardigheden kunt ontwikkelen en je business en technische expertise kunt uitbreiden.
- Ondersteuning van het team en je manager.
- De gelegenheid om kennis te maken met verschillende aspecten van de business.
- Veel contacten met verschillende teams en mensen, ook buiten het team.


(Kindly make reference to Banking Boulevard when applying for this position).
(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).
(Merci de bien vouloir faire référence au site-emploi Banking Boulevard lors de votre sollicitation).