Analyst & Developer European Equity Desk bij KBC

Company name

KBC Groep nv

Place

Brussel Bruxelles
Belgium

Our Company :

KBC Financial Markets is de connectie van KBC met de globale financiële markten. We hebben de grootste marktenzaal in Brussel en we zijn ook vertegenwoordigd in Londen, Praag, Bratislava en Boedapest, …

De marktenzaal van KBC is een dynamische omgeving waar deviezen-, equity-, obligatie- en derivatentransacties worden afgesloten en verwerkt. Deze verwerking gebeurt via geavanceerde business processen en ICT-systemen die constant evolueren. Transacties worden geregistreerd, posities en risico's opgevolgd, producten verwerkt en communicaties met beurzen en professionele tegenpartijen tot stand gebracht.

The Job / Responsibilities :

Wat verwachten we van jou?

De BIIO Markten organisatie (Business en ICT) ontwikkelt, beheert en ondersteunt via diverse teams een ruime waaier aan applicaties en processen en dit voor zowel KBC Bank als voor buitenlandse branches. Hierbij werken business- en ICT-collega’s nauw samen. De klanten zijn alle applicatie-gebruikers: de dealers en traders in de Front Office van Brussel, de buitenlandse branches, de Back Office en de gebruikers in andere ondersteunende diensten van KBC.

Deze vacature richt zich specifiek op versterking van het team dat mee verantwoordelijk is voor de functionele en technische ondersteuning van toepassingen die gebruikt worden door onze traders in de Londense marktenzaal (European Equity Desk). Je analyseert, blueprint, ontwikkelt, test, documenteert en ondersteunt deze toepassingen.

Je standplaats wordt Brussel met de mogelijkheid om decentraal en/of te telewerken.

Your profile :

Jouw troeven?

- Je bent in het bezit van een diploma master (of gelijkgesteld door relevante ervaring) met een specialisatie in Economie, Handelsingenieur, Burgerlijk Ingenieur, Informatica en/of Wiskunde.
- Je hebt een sterke interesse voor de financiële markten (derivaten, market making, modellen, …). Ervaring binnen financiële markten is een troef, maar geen must.
- Je hebt ervaring of ten minste een sterke affiniteit met informatica en technologie. In het bijzonder is een goede kennis van object georiënteerd programmeren (bv. C++, C#, Java) is vereist. Kennis van Python, SQL, … is een troef.
- Je blinkt uit in probleemdiagnose en beschikt over creatieve probleemoplossende vaardigheden. Je zoekt kwalitatieve oplossingen die beantwoorden aan de gestelde eisen en garandeert daarbij de continuïteit van de bestaande processen en systemen.
- Je bent leergierig, innovatief en teamgericht.
- Je hebt een vlotte omgangsstijl en je bent sterk in schriftelijke en mondelinge communicatie in het Engels, en bij voorkeur ook in het Nederlands. Bovendien ben je contactvaardig en cliëntvriendelijk.
- Je hebt een gedreven en dynamische persoonlijkheid en je durft verantwoordelijkheid nemen. Hiertoe zijn organisatorische vaardigheden en het stellen van prioriteiten belangrijk.

Je zult een jong, enthousiast team vervoegen in een snel evoluerende en internationaal getinte hoogtechnologische omgeving.

Indien deze vacature je aanspreekt, kijken we uit naar je cv én je motivatiebrief.


(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).
(Merci de bien vouloir faire référence au site-emploi Banking Boulevard lors de votre sollicitation).

We offer :

Je kunt bij KBC rekenen op:

- een uitzonderlijk aanbod opleidings- en ontwikkelingskansen;
- diverse doorgroeimogelijkheden;
- een contract van onbepaalde duur;
- een competitief verloningspakket, aangevuld met een ruim pakket aanvullende voordelen en personeelsvoorwaarden op onze bank- en verzekeringsproducten;
- mogelijkheden om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen;
- een dynamische werkomgeving met een open cultuur en een aangename werksfeer.