Compliance Adviseur Corporate Governance

Company name

KBC Groep nv

Place

Brussel
Belgium

Our Company :

Over Compliance:

Compliance is een onderdeel van de bedrijfscultuur in KBC. Het benadrukt eerlijkheid en integriteit, het handhaven van hoge ethische normen bij het ondernemen en het naleven van zowel de geest als de letter van de toepasselijke regelgeving. Klanten moeten te allen tijde op een billijke, integere en professionele manier worden behandeld.

Je hoeft geen sportkenner te zijn om te weten dat een team enkel kan winnen als ook de verdediging goed functioneert. Zo ook bij KBC: het belang van de verdediger is groot. Compliance behoort tot die verdedigingslijn, steeds in functie van de scorende aanvallers (de business).

Compliance ondersteunt KBC bij de implementatie van compliance gerelateerde regelgevingen, geeft advies en biedt ondersteuning bij opleidings­ en sensibiliseringscampagnes. Daarnaast vervult Compliance ook een controlerende rol om ervoor te zorgen dat de regels ook effectief worden nageleefd.

Over de functie:

We zoeken naar een adviseur voor het domein ‘Corporate Governance’ die ook belangstelling heeft om zich ook in te werken in andere Compliance domeinen, zoals ‘Data Protectie’ en ‘Consumentenbescherming’.

The Job / Responsibilities :

- Je volgt de Corporate Governance aspecten, zoals opgenomen in CRD IV, de Bankwet, Solvency II, Solvabiliteit II-wet en andere daarmee verbonden wetgeving, en alle nieuwe evoluties op de voet op. Je analyseert waar aanpassingen nodig zijn en adviseert over de implementatie binnen KBC.
- Je bewaakt de correcte naleving ervan via periodieke controles.
- Je werkt interne beleidslijnen uit, en herziet ze wanneer nodig en je verzorgt opleidingen in deze materie.
- Daarnaast werk je mee als adviseur in de andere Compliance domeinen die door de dienst behartigd worden, met name Data Protection en Consumentenbescherming.

Your profile :

- Je beschikt over een universitaire juridische vorming
- Je hebt een goede kennis van de regelgeving omtrent Corporate Governance en hebt enige ervaring in dit domein in de praktijk
- Je bent zeer gedreven en zet je ten volle in.
- Je hebt een kritische geest, sterke analytische vaardigheden en een goed synthesevermogen, en je denkt oplossingsgericht.
- Je bent in staat om meningsverschillen te verzoenen. Duidelijke en overtuigende communicatie en diplomatie zijn dus belangrijke succesfactoren.
- Je combineert een hoge mate van autonomie met een sterke teamgerichtheid.
- Je hebt een goede beheersing van het Engels (geschreven en gesproken).
- Ervaring met andere Compliance domeinen, zoals ‘Data Protectie’ of ‘Consumentenbescherming’, is een sterke troef.


(Kindly make reference to Banking Boulevard when applying for this position).
(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).
(Merci de bien vouloir faire référence au site-emploi Banking Boulevard lors de votre sollicitation).

We offer :

Bij KBC kan je rekenen op:

- Een uitzonderlijk aanbod opleidings- en ontwikkelingskansen;
- Diverse doorgroeimogelijkheden;Een contract van onbepaalde duur;
- Een competitief verloningspakket, aangevuld met een ruim pakket aanvullende voordelen en personeelsvoorwaarden op onze bank- en verzekeringsproducten;
- Mogelijkheden om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen;
- Een dynamische werkomgeving met een open cultuur en een aangename werksfeer.