Kredietanalist

Company name

AG Insurance

Place

Brussel
Belgium

The Job / Responsibilities :

Het realiseren van een optimale dienstverlening en/of commerciële performantie, door het analyseren kredietaanvragen van het opstellen van offertes tot het passeren van de akte en opvolgen van kredietdossiers door een toepassing van de procedures, rekening houdend met de commerciële doelstellingen en de kwaliteits- en rentabiliteitsvereisten van de maatschappij. AG Insurance stelt een krediet met wedersamenstelling 2de pijler voor, dwz ook een goede kennis van balans.

Je takenpakket:

- Bij opening van een dossier alle relevante informatie verzamelen betreffende de dekking, de aansprakelijkheid(-heden), het risicoprofiel, het kredietbedrag, enz…
- Indien nodig bijkomend juridisch en/of fiscaal advies aanvragen
- Opvragen (telefonisch, schriftelijk of digitaal) van ontbrekende informatie
- Technische, financiële, juridische, en/of commerciële aspecten analyseren.
- Beslissingen nemen (na eventuele besprekingen) en opmaken van het dossier op een gestructureerde manier, rekening houdend met de graad van bevoegdheden in deze functie
- Na analyse van de kredietaanvraag, deze voorstellen aan het kredietcomité rekeninghoudend met de belangen van de eindklant maar ook die van de maatschappij.
- beheren van prioriteiten en opvolgen van de telefonische, schriftelijke en digitale werkvoorraad
- analyseren en beantwoorden van telefonische, schriftelijke en/of digitale vragen van klanten binnen de vooropgestelde termijnen, en rekening houdend met de commerciële, technische en/of medische doelstellingen
- Het voorstellen van alternatieven, rekening houdend met de opportuniteit voor de klant en met de rentabiliteit voor de maatschappij.
- Duidelijke en gestructureerde informatie en instructies geven aan andere partijen en deze opvolgen en bijsturen
- De klant op de hoogte brengen van wijzigingen in het afwikkelingsproces.
- Onderhouden van regelmatige contacten met de verschillende belanghebbende partijen (Makelaars, klanten, notarissen, andere diensten van de maatschappij.)

Your profile :

- Je behaalde een bachelordiploma, of een gelijkaardig niveau door ervaring.
- Je hebt ervaring in levensverzekeringen en/of kredieten.
- Je hebt een zeer goede kennis van beide landstalen (NL/FR).
- Je bent analytisch aangelegd, hebt oog voor detail en je werkt graag met cijfers.
- Je hebt een goed contact met de klanten en blijft aangenaam en professioneel tijdens de communicatie per telefoon en per mail.
- Je zorgt voor een efficiënte en hoogstaande klantenservice via telefoon, en hierbij houd je rekening met de korte termijnen.
- Je bent een echte « Problem Solver » : je detecteert mogelijke problemen, analyseert ze en stelt verbeteringsvoorstellen voor.
- Je bent flexibel en je houdt ervan om te werken binnen een departement dat in continue evolutie is. Je kunt je vlot aanpassen aan verandering.
- Je niet gevoelig voor stress


(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).

We offer :

- De kans om jezelf voortdurend te ontwikkelen, met een brede waaier aan opleidingen. Ideaal om al de vaardigheden te leren die jou kunnen helpen om je carrière verder uit te bouwen.
- Meer dan een job: we bieden je een hele carrière. Wil je na verloop van tijd van iets anders proeven? We begeleiden je en stimuleren je om je talenten helemaal te benutten.
- Een topjob bij de marktleider in de verzekeringssector. We streven er ook voortdurend naar om onze klanten nog beter te ondersteunen. Daarvoor rekenen we op jou !
- Good vibes, daar gaan we voor. Met een dynamisch team en een uitgebreid welzijnsprogramma vol sportieve activiteiten en inspirerende workshops. Zo haal je meer uit je werk en je leven.
- Natuurlijk tellen de centen ook mee. Daarom krijg je een aantrekkelijk loonpakket. En omdat niemand beter weet dan jij wat je nodig hebt, kan je een deel van dat pakket zelf samenstellen